Piika & SisarKotihoito

Kotihoito

Koronaturvallinen kotihoito

Kotihoito pyritään tekemään mahdollisimman turvallisesti - koronaviruksen aikana on suositeltavaa, että riskiryhmään kuuluvat henkilöt, kuten iäkkäät ja perussairaat, pitävät sosiaaliset kontaktinsa minimissä. Esimerkiksi kaupassa käynti ja muu julkisilla paikoilla vierailu ei välttämättä ole tällä hetkellä järkevää.

Toteutamme yksilölliset kotihoidon palvelut ammattitaidolla ja vastuullisesti. Voimme esimerkiksi käydä kaupassa tai apteekissa puolestasi, seurata terveydentilaasi, avustaa ruokailussa ja huolehtia seuranpidosta. Toimimme pienellä, pysyvällä ja luotettavalla tiimillä.

Kotihoito on mahdollisimman turvallista kun kontaktiin valmistaudutaan huolellisesti: työntekijämme eivät ole oireilevina tai vähänkään flunssaisina töissä – kynnys on matala, sillä työntekijä voi jäädä omalla ilmoituksellaan sairaslomalle. Työntekijämme eivät tapaa toisiaan edes töissä, vaan tarvittaessa kaikki käyvät yksitellen toimistolla. Työntekijämme on ohjeistettu liikkumaan turvallisesti ja välttämään ihmiskontakteja myös vapaa-ajallaan.

 

Näin toteutamme koronaturvallista kotihoitoa:

 • Kädet pestään kyynärpäitä myöten tullessa ja lähtiessa, desinfioidaan käsihuuhteella ja kuivataan käsipaperilla.
 • Työntekijät käyttävät koko käynnin ajan hanskoja.
 • Hanskat riisutaan nurinpäin ja heitetään roskiin.
 • Suljettu roskapussi viedään roskakatokseen.

Haluatko asua kotona itsenäisesti? Tarvitsetko apua arkeesi?

Tiesitkö, että nykyään voit valita kaupungin kotihoidon sijaan myös yksityisen yrityksen auttamaan sinua?

Sydämelliset ja kunnioittavat avustajamme ja kodinhoitajamme on tukenasi silloin, kun tarvitset apua omassa kodissasi asumiseen sekä arjen askareisiin. Ammattitaitoinen lähihoitajamme tekee tarvittavat kotihoidon hoivatoimet.

Meille on tärkeää, että hoitajasi tai avustajasi tuntevat sinut ja sinä hänet. Panostamme asiakassuhteen pysyvyyteen, jotta apuna arjessasi on tutut kasvot.

Hoitajasi huolehtii sinusta tarvittaessa kokonaisvaltaisesti:

 • auttaa ja tukee mm. pukeutumisessa, ruokailussa, liikkumisessa, peseytymisessä, wc-toimissa, ihonhoidossa, kauppakäynneissä, ulkoilussa sekä asiointi- ja lääkärikäynneissä
 • huolehtii mm. siitä, että ruokaa on riittävästi, koti on siisti ja lääkkeet on tilattu
 • huolehtii kuntoutussuunnitelman toteutuksesta ja seurannasta
 • huolehtii seuranpidosta, edistää voimaroja ja toimintakykyä
 • tekee yhteistyötä kunnan kotihoidon, muiden hoitotahojen ja omaisten kanssa
 • seuraa terveydentilaasi, mittaa verenpaineen, jakaa lääkkeet, antaa pistokset, ottaa näytteet, hoitaa haavat, katetroi,
 • arvioi apuvälinetarpeet ja tekee muistitestit
 • antaa informaatiota eri tukimuodoista ja palveluista sekä auttaa niiden hakemisessa.

Kotihoitoa palvelusetelillä

Aikaisemmin kotiin ei saanut kotihoitoa yksityiseltä yritykseltä kaupungin maksamana, mutta nykyään mm. Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat ottaneet käyttöön kotihoidon palvelusetelin. Palveluseteli on tulosidonnainen ja se sisältää omavastuuosuuden. Usein yksityiseltä yritykseltä ostettu kotihoito on edullisempi.

Jos tarvitset apua kotiisi, kaupunki tekee palvelutarpeen arvioinnin. Kun tarve on todettu, voit valita haluatko palvelusi kaupungin kotihoidolta vai haluatko ostaa palvelusi haluamaltasi palveluntuottajalta palvelusetelillä.

Palvelumme voit ostaa joko kaupungin myöntämällä palvelusetelillä tai yksityisesti, jolloin voit ostaa palvelusi arvonlisäverottomana ja saat niistä lisäksi kotitalousvähennyksen.

 

Kotihoito: Piika & Sisar Oy on Aluehallintovirastoon ja Valviraan rekisteröity sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottaja

Olemme tehneet kodeissa kotihoito- ja hoivatyötä vuodesta 2007 alkaen.

Mikäli koet, että tarvitset esimerkiksi korkean ikäsi tai sairautesi vuoksi apua kotiin, ota yhteys kotikaupunkisi seniori-infoon.

Jos haluat lisätietoja, voit ottaa yhteyttä myös suoraan meihin: palvelu@piika.fi / puh. 0207 641 641.

TILAA MEIDÄT ILMAISELLE ARVIOKÄYNNILLE

Verottaja myöntää monista koti- ja hoivapalveluista kotitalousvähennyksen. Katso tarkemmat ohjeet vero.fi.

Lue kotihoitoon liittyvä artikkeli: Kun sairaus yllättää