Piika & SisarKotihoito

Kotihoito

Tarvitsetko hoitajan apua? Nykyään voit valita kaupungin kotihoidon sijaan meidät auttamaan sinua. Saat pienen tiimin tai usein jopa saman hoitajan avuksesi.

Palvelusetelillä

Aikaisemmin kotiin ei saanut kotihoitoa yksityiseltä yritykseltä kaupungin maksamana, mutta nykyään mm. Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat ottaneet käyttöön kotihoidon palvelusetelin.

Jokainen kotona asuva, joka on palvelun tarpeessa iän tai sairauden vuoksi voi valita keneltä haluaa palvelua ostaa kotiinsa.

Koulutettu hoitaja tulee huolehtimaan sinusta.

Hän jakaa lääkkeet, antaa pistokset, ottaa näytteet, hoitaa haavat, arvioi apuvälinetarpeet ja tekee muistitestit.

Lisäksi hän antaa informaatiota eri tukimuodoista ja palveluista sekä auttaa niiden hakemisessa.

Jos tarvitset hoitoalan ammattilaisen apua, kaupunki tekee palvelutarpeen arvioinnin. Kun tarve on todettu, voit valita palvelusi tuottajaksi kaupungin kotihoidon tai meidät.

Meidät voit valita pyytämällä kaupungin kotihoidon ohjaajalta palvelusetelin, jolla palvelu maksetaan. Palveluseteli on tulosidonnainen ja se sisältää omavastuuosuuden. Usein yksityiseltä yritykseltä ostettu palvelu on edullisempi.

Voit myös ostaa kotihoidon palveluita yksityisesti ja saada niistä kotitalousvähennyksen

Mikäli koet, että tarvitset esimerkiksi korkean ikäsi vuoksi apua kotiin, ota yhteys alueesi kotihoidon ohjaajaan.

Piika & Sisar Oy on Aluehallintovirastoon ja Valviraan rekisteröity sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottaja. Olemme tehneet kodeissa kodinhoito- ja hoivatyötä vuodesta 2007 alkaen.

Soita meille, niin saat lisätietoja palvelusetelistä.

 

Lue kotihoitoon liittyvä artikkeli: Kun sairaus yllättää