Piika & SisarOmaishoitajan vapaat

Omaishoitajan vapaat

Pidätkö huolta läheisestäsi ympäri vuorokauden? Koetko olevasi tilanteessa yksin? Kaipaatko hengähdystaukoa?

Omaishoito mielletään usein ikäihmisen hoitamiseksi, vaikka monet hoidettavat ovat myös lapsia tai aikuisia. Omaishoitaja voi olla esim. vammaisen lapsen vanhempi, sairastunutta puolisoaan hoitava tai ikääntyvästä vanhemmastaan huolehtiva tytär tai poika.

Hoitosuhde voi kehittyä hitaasti hoidettavan avuntarpeen lisääntyessä pikkuhiljaa. Se voi myös syntyä äkillisesti sairauskohtauksen tai onnettomuuden vuoksi taikka erityistä hoivaa tarvitsevan lapsen synnyttyä.

Omaishoito on työtä. Ja kaikesta työstä ansaitsee joskus vapaata. Omaishoitajan vapaan järjestäminen voi tuntua haastavalta, mutta ei hätää – me autamme.

Omaishoitajan palveluseteli

Omaishoitaja on oikeutettu kaupungin myöntämään palveluseteliin, jolla apua voi ostaa valitsemaltaan palveluntuottajalta.

Palvelusetelillä ostetun palvelun sisällön saa omaishoitaja itse määritellä. Se voi olla esimerkiksi siivousta, ruoanlaittoa, pyykinpesua, pihatöitä tai omaishoidettavan hoitamista ja avustamista. Omaishoidon palvelusetelillä omaishoitaja saa tilaisuuden virkistymiseen samalla kun avustaja työskentelee hoidettavan kotona tutussa turvallisessa ympäristössä.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää omaishoitajien tukipalveluistamme. Suunnittelemme yhdessä kanssasi, miten voimme auttaa sinua ja tarjota sinulle hetken hengähdyksen.